Fifty Shades Darker in productie

Daan de Witte (daan1601)

Het vervolg op het populaire Fifty Shades of Grey is officieel in productie gegaan in Vancouver, Canada. Dat maakte schrijfster E.L. James bekend via Twitter.

Die eerste film wist wereldwijd meer dan 550 miljoen dollar op te halen, tegen een budget van nog geen 40 miljoen dollar. Bij de recensenten lag de film echter niet zo goed en werd afgemaakt. "Een schande van een film" werd het sm-sprookje ondermeer genoemd. Hoofdrolspeelster Dakota Johnson is in ieder geval terug van weg geweest en zal haar rol als Anastasia Steele weer oppakken. 

Ook Jamie Dornan is terug in zijn rol als de sadomasochistische multimiljonair Christian Grey. En dat hij zelf ook ongeveer op dat niveau zit, blijkt uit het salaris dat hij kreeg om in het vervolg opnieuw de rol te spelen. Voor de eerste film mocht hij een schamele 250.000 pond ontvangen, dat is inmiddels gestegen naar 10 miljoen pond.

Fifty Shades Darker draait vanaf 9 februari 2017 in de bioscopen. Het vervolg daar weer op, Fifty Shades Freed, zal een jaar later in de bioscopen verschijnen.

Fifty Shades of Grey: Dakota Johnson en Jamie DornanFifty Shades of Grey: Dakota Johnson en Jamie Dornan