Dubbel jeugdolympisch goud voor Sloveense schansspringers

heywoodu

Het schansspringen op de Jeugd Olympische Spelen in Lillehammer heeft dinsdag twee gouden medailles opgeleverd voor Slovenië. Zowel bij de dames als bij de heren mocht een sporter uit het Centraal-Europese land op het hoogste treetje van het podium staan.

Bij de dames was er vooraf één grote topfavoriete: Ema Klinec. De Sloveense maakte al in december 2013 haar World Cup-debuut en doet daarin dit seizoen in nagenoeg elke wedstrijd mee om de plekken in de top-5. Haar status maakte ze op de beroemde Lysgårdsbakken in Lillehammer helemaal waar. Met vooral een fantastische tweede sprong liet ze de concurrentie volledig kansloos. Zilver was voor Sofia Tikhonova uit Rusland, die de Italiaanse Lara Malsiner van het lijf hield. 

Bor Pavlovic was bij de heren de favoriet, hoewel het daar wat lastiger te zeggen was vooraf. Eerder dit jaar maakte hij al wel zijn World Cup-debuut, waardoor hij en de Noor Marius Lindvik de enige deelnemers met World Cup-ervaring waren in Lillehammer. Het betaalde zich voor allebei uit, want ze waren een maat te groot voor de rest. Pavlovic sleepte het goud in de wacht, voor Lindvik. Jonathan Siegel veroverde namens Duitsland de bronzen medaille. 

Klimec springt zoals verwacht naar het goud in Lillehammer (Foto: YIS/Bob Martin)
Klimec springt zoals verwacht naar het goud in Lillehammer (Foto: YIS/Bob Martin)