Shevchenko als assistent met Oekraïne naar het EK

heywoodu

Andriy Shevchenko maakt weer deel uit van het nationale elftal van Oekraïne. Ditmaal echter niet als goaltjesdief, maar als assistent-trainer. Dat kondigde de voetbalbond van het Oost-Europese land aan. Vier jaar geleden sloeg oud-spits Shevchenko een baan als bondscoach van Oekraïne nog af, maar inmiddels acht de voormalig speler van onder meer Dinamo Kiev, AC Milan en Chelsea zichzelf capabel om als assistent-trainer een bijdrage te leveren.

"Na een vakantie van vier jaar keer ik weer terug in de voetbalwereld, als coach”, werd de 39-jarige Shevchenko geciteerd door diverse media. "De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan. Cursussen hebben mijn ideeën over voetbal vorm gegeven en gezorgd dat ik een eigen visie ontwikkelde. Ik hoop dat dit me in de toekomst gaat helpen."

Shevchenko, die de afgelopen jaren in de leer is geweest bij trainers als Valeriy Lobanovskyi, Carlo Ancelotti en José Mourinho, gaat bondscoach Mikhail Fomenko van Oekraïne ondersteunen op het EK 2016 in Frankrijk. De groepsfase overleven wordt een lastige opgave voor de ploeg, met als tegenstanders Duitsland, Polen en Noord-Ierland.