Van Geel over verliesreeks Feyenoord: ''Dit is onverklaarbaar''

Vasion

Technisch directeur Martin van Geel kijkt terug op de dramatische periode van Feyenoord. De Rotterdammers gingen opnieuw onderuit en ditmaal tegen PEC Zwolle, waardoor de club alweer de zevende competitienederlaag op rij moest incasseren. 

Martin van Geel omschrijft de situatie als onverklaarbaar. "Ik kan dit slechts deels verklaren, omdat ik dit nog nooit in mijn carrière heb meegemaakt." Volgens Van Geel is Feyenoord door de 'ongelukkige' nederlagen tegen N.E.C. en PSV in een negatieve spiraal terecht gekomen. "Als je bij N.E.C. door individuele fouten verliest en het kwartje net verkeerd valt tegen PSV, dan gaat er iets negatiefs ontstaan. Ik kan niet verklaren hoe we de thuiswedstrijden tegen Heerenveen en ADO Den Haag verliezen."

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst krijgt samen met zijn staf het vertrouwen om te zoeken naar een ommekeer. "Oneindig krediet bestaat er niet in het voetbal, maar het krediet van Giovanni is heel erg groot bij ons. Wij vinden dat de staf goed genoeg is om hier uit te komen." Het seizoen zou voor Feyenoord geslaagd zijn als de ploeg zich zou kwalificeren voor de Europa League op welke manier dan ook. 

De positie van de technisch directeur staat in de ogen van Van Geel niet ter discussie binnen Feyenoord. De steun van Feyenoord richting Van Geel zou er nog steeds zijn. 

De slechte prestaties in sportief opzicht worden door de media gelinkt aan het ontbreken van een topsportklimaat bij Feyenoord. Een nieuwe trainingsaccommodatie zou prioriteit zijn bij club. Echter zou dit als geen cruciale factor moeten meespelen in de teleurstellende resultaten van Feyenoord, aldus Van Geel. 

Onlangs werd de technisch directeur nog verweten Ron Vlaar niet binnen te halen. Van Geel licht dit als volgt toe: "Het is niet gebruikelijk dat we een speler laten revalideren bij ons. Dat zou niet volgens ons beleid gaan. Daarnaast hebben wij al veel spelers die op deze positie kunnen spelen. En dan heb je nog de jeugdspelers die wij de ruimte willen geven. Daarom hebben we ervoor gekozen om het niet te doen."

Technisch directeur Martin van Geel
Technisch directeur Martin van Geel (Pro Shots / Erwin Spek)