Taylor Swift 'helpt' skiester naar goud op halfpipe

heywoodu

Op de Jeugd Olympische Winterspelen in Lillehammer heeft de Britse Madison Rowlands het goud gewonnen op de halfpipe freestyleskiën. In haar tweede van drie runs kwam de 15-jarige tot 88,60 punten, ruimschoots voldoende voor het eerste Britse goud op sneeuw ooit, op welke vorm van de Spelen dan ook.

Rowlands luisterde tijdens haar run naar muziek van Taylor Swift, het nummer 'Style' om precies te zijn. Toch ging het niet helemaal goed: "Ik had de muziek aanstaan, maar probeerde daarna niet in paniek te raken...mijn oordoppen waren namelijk uit mijn oren gevallen", zegt Rowlands. "Maar goed, het was geniaal. Dit was de beste run die ik ooit neergezet heb", vervolgt ze tevreden. "Toen ik naar huis belde was iedereen aan het huilen van geluk", besluit de Britse, die haar vizier nu richt op de X Games en de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. Paula Cooper uit de VS pakte zilver, voor de Oostenrijkse Lara Wolf.

Rowlands tijdens haar gouden run in Oslo, waar de halfpipe voor de Jeugdspelen staat (Foto: YIS/Jon Buckle)
Rowlands tijdens haar gouden run in Oslo, waar de halfpipe voor de Jeugdspelen staat (Foto: YIS/Jon Buckle)

Birk Irving veroverde bij de heren het goud namens de VS. In zijn tweede run scoorde hij 93,00 punten en dat bleek genoeg voor goud, waardoor hij in run drie niet meer van start ging. De Nieuw-Zeelander Finn Bilous kwam daar met 92,20 punten overigens nog akelig dicht bij Irving en kreeg het zilver omgehangen. Met 80,20 punten liet Trym Sundre Andreassen het Noorse thuispubliek juichen. Helemaal vanzelf ging het voor Irving overigens niet: "Ik heb een breuk in mijn kuitbeen, wat best pijn doet. Gelukkig krijg je door zo'n wedstrijd een fikse adrenalinestoot en daardoor kon ik me er wel overheen zetten."