Donald Trump schikt Miss Universe-zaak

Redactie

Donald Trump heeft donderdag een schikking getroffen met het Spaanstalige tv-netwerk Univision. Daarmee is een rechtszaak van de baan over het besluit van Univision om de verkiezing Miss USA en Miss Universe niet langer uit te zenden. Volgens Deadline blijft de inhoud van de schikking vertrouwelijk.

Trump organiseerde de missverkiezingen jarenlang. "Ik ben blij dat we de geschillen achter ons kunnen laten", laat de Amerikaanse presidentskandidaat in een verklaring weten. De topman van Univision voegt daaraan toe: "Ik ken Donald Trump al jaren, zowel persoonlijk als professioneel. We zijn blij dat we deze zaak kunnen beëindigen en ons op de toekomst kunnen richten."

Trump lag met Univision overhoop, omdat het netwerk had besloten de missverkiezingen niet meer uit te zenden na beledigende opmerkingen van Trump over Mexicaanse immigranten in de Verenigde Staten. Die omschreef hij als drugssmokkelaars en verkrachters. Trump eiste een schadevergoeding van 500 miljoen dollar (bijna 450 miljoen euro) van Univision. Eerder had hij al met netwerk NBC een schikking getroffen in een soortgelijk geschil.

Donald Trump schikt Miss Universe-zaak
Donald Trump schikt Miss Universe-zaak (Foto: BuzzE)