Andretti overweegt Frijns voor de IndyCars

JimmyManna

Robin Frijns heeft indruk gemaakt op zijn Formule E-teambaas Michael Andretti. Dusdanig veel indruk zelfs, dat de Amerikaan overweegt om de Nederlandse racer een kans te geven in de IndyCars. Frijns maakte dit jaar zijn debuut in de Formule E en reed tot dusverre alle vier de races in de punten, waarvan eenmaal op het podium. "Robin doet het geweldig voor ons," zegt Andretti. "Uiteraard willen wij graag dat hij zijn talent bij ons verder gaat ontwikkelen."

"Van tijd tot tijd laten wij één van onze coureurs uit een bepaalde raceklasse, testen of ontwikkelen in een wagen uit een andere raceklasse. Dus er is zeker een mogelijkheid dat Robin in een IndyCar gaat rijden, maar dat moeten we afwachten." Vorig jaar kwam Andretti uit in de Indycars met drie vaste rijders: Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti en Carlos Munoz. De vierde Andretti-wagen werd afwisselend bestuurd door de inmiddels overleden Justin Wilson, Oriol Servia en Simona de Silvestro. Tijdens de Indy 500 reed Andretti zelfs met vijf wagens, want buiten de drie vaste rijders, deden ook Wilson en De Silvestro mee.

Voor komend seizoen heeft Andretti alleen de drie vaste rijders bevestigd, over wie een vierde wagen gaat besturen is nog niets bekend. De Silvestro wil graag, maar de Italiaanse is momenteel teamgenoot van Frijns in de Formule E, en behaalde in dezelfde wagen waarmee Frijns tot nu toe 21 punten pakte, nog geen enkel punt. Dat kan Andretti aan het denken zetten. Frijns wil in ieder geval graag. "Als ik de kans krijg zeg ik ja," stelt de Maastrichtenaar. "Het is de Amerikaanse Formule 1."

"Ik ben nog nooit in Amerika geweest, dus ik weet niet hoe ze daar werken of hoe het is om daar te racen. Maar als ik de kans krijg om te testen of om één of twee races te doen dan zou ik dat geweldig vinden. Dan zou ik ook kunnen beslissen of het iets is dat ik fulltime zou willen doen." Vooralsnog blijft het echter afwachten. "Er is nog niets over bekend en ik weet niet of ik de kans ga krijgen. Dat is aan Michael."