Haase vindt mentale zwakte normaal

heywoodu

Tennisser Robin Haase kent zoals wel vaker een rustige tweede helft van de week. Nederlands 'beste' speler vloog er woensdag op het ATP-toernooi in Rotterdam weer eens in de eerste ronde uit, maar toch vond hij dat het niet zo slecht ging. De Fransman Gilles Simon bleek in twee sets te sterk: 6-7, 1-6. 

"Vroeg in de tweede set kreeg ik een breakkans, maar die maakte ik niet. Daarna werd ik wel gebroken en daar heb ik de wedstrijd verloren", zo schetst Haase een voor hem veelvoorkomende situatie. De eerste set ging echter wel goed, aldus de Hagenaar. "Tactisch speelde ik in die eerste set echt heel erg goed, daar ben ik heel tevreden over", zegt hij ondanks het gebruikelijke gebrek aan een goed resultaat. 

De Nederlander won in de eerste set warempel vier games op rij, een ongeëvenaarde prestatie voor zijn doen, terwijl hij in game één nog zijn service inleverde. "Op de belangrijke momenten mist Simon gewoon weinig", kenmerkt de Nederlander het verschil tussen een topper en een speler van zijn eigen kaliber. "Ik kan mijzelf toch niet veel verwijten", klinkt het, wijzend op zijn simpelweg mindere kwaliteiten dan de Fransman. 

De tweede set baarde de Nederlander wel zorgen, maar vreemd vond hij het nou ook weer niet dat het niet zo lekker liep. "Het is nog wel logisch dat ik bij 2-0 mentaal even knak", waarmee hij doelt op een situatie zoals we die toch in bijna elk toernooi van Haase kunnen zien. "Dat duurt dan weer een punt of zes, zeven te lang en dan wordt het 3-0. Dat mag niet gebeuren", weet de tennisser dan weer wel. 

Haase vindt mentale zwakte normaal (Pro Shots / Kay Int Veen)
Haase vindt mentale zwakte normaal (Pro Shots / Kay Int Veen)