Villeneuve koos verkeerd: "Ik had niet bij BAR moeten verlengen"

JimmyManna

Jacques Villeneuve wijst anderen in het openbaar graag op hun fouten, maar geeft nu zelf toe er ook wel eens eentje te hebben gemaakt. De Canadees schoot midden jaren '90 als een komeet de Formule 1 in en won in zijn eerste twee jaar elf races en een wereldtitel. Na 1998 verliet Villeneuve het team van Williams en koos voor BAR. Villeneuve zou nooit meer een race winnen. "Toch heb ik nergens spijt van," houdt de coureur vol.

"De enige fout die ik ooit heb gemaakt is dat ik in 2002 mijn contract bij BAR verlengde," geeft Villeneuve toe. "Destijds had ik een aanbieding op zak van Renault." Had hij wel bij het Franse team getekend, dan zou hij misschien wel de teamgenoot zijn geweest van Fernando Alonso toen de Spanjaard in 2005 en 2006 zijn twee wereldtitels won.

Hij mag dat dan zijn enige fout noemen, ook in zijn Williams-jaren maakte hij een keuze die niet heel gunstig uitpakte. "Ik kreeg een aanbieding van McLaren. Adrian Newey belde me op en vroeg me niet te tekenen bij BAR maar bij McLaren. Hij had gezien wat ik bij Williams met zijn wagens had gepresteerd en er was een groot onderling respect." Villeneuve wees McLaren echter af en zag vanuit zijn BAR toe hoe Mika Hakkinen in 1999 zijn tweede titel met McLaren won.