Keeper FC Den Bosch kijkt terug op bekerdebacle

Sjors (Sj0rSz)

Kees Heemskerk heeft de afgelopen dagen aan zich voorbij laten gaan. De sluitpost van FC Den Bosch heeft het carnaval bewust gemeden, zo laat hij aan de NOS weten. Heemskerk was mede verantwoordelijk voor het bekerdebacle van de Bossche ploeg tegen de amateurs van VVSB uit Noordwijkerhout: 2-3.

"Vorig jaar heb ik het voor het eerst gevierd, dit jaar heb ik het laten schieten. Ik denk dat dat voor mij op dit moment een goede keuze was", aldus Heemskerk. De doelman ging bij de derde treffer van VVSB opzichtig in de fout, waardoor FC Den Bosch voortzetting in de beker kon vergeten. Klein detail; FC Den Bosch gaf een 2-0 voorsprong in 298 seconden helemaal uit handen.

Heemskerk kreeg daags na de enorme blunder onder meer doodsverwensingen naar zijn hoofd geslingerd. "Ik heb mensen horen zeggen dat ik voor de trein moet springen. Dat soort dingen komen wel aan", aldus de keeper.

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) wil naar aanleiding van het bovengenoemde voorbeeld, maar ook de problemen tussen fans en spelers bij Feyenoord en ADO Den Haag, een gesprek met supportersverenigingen. Volgens Heemskerk zullen deze conversaties niet veel uitmaken. "Je hebt er gewoon een paar gekken tussen lopen, die het voor de rest verpesten. Dat heb je met alles, niet alleen in het voetbal."

Uiteindelijk leidde het bekerduel tegen VVSB ook tot het ontslag van trainer René van Eck. Aan de NOS laat de oefenmeester weten, dat hij Heemskerk niets kwalijk neemt. "Hij wordt op die wedstrijd afgerekend, maar hij heeft ook wedstrijden gehad waarin hij ons op de been hield. Kees is gewoon een goede keeper en iedereen maakt fouten."