Eenden, paarden en referendum voor Koenders

Redactie

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft zich maandag laten interviewen door de gebruikers van de sociale website Reddit. Die konden hem live vragen stellen, die de minister beantwoordde. De vragen gingen over Syrië, het Oekraïne-referendum, MH17 en de vluchtelingenstroom. Maar een paar mensen wilden ook van Koenders weten: Vecht u liever tegen één eend zo groot als een paard of tegen honderd paarden zo groot als eenden?

Koenders adviseerde onder meer om bij het komende referendum voor het associatieverdrag met Oekraïne te stemmen. Het akkoord is goed voor de beide landen, zei hij. En Koenders' antwoord over het gevecht: "uiteindelijk is er geen militaire oplossing tegen eend-paarden of paard-eenden, we hebben een politiek proces nodig."

Koenders is de eerste Nederlandse minister die meedoet aan een 'Ask Me Anything' van Reddit, een van de grootste sites ter wereld. Onder zijn voorgangers is de Amerikaanse president Barack Obama. Die liet zich in 2012 interviewen, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van dat jaar. Dat trok zo veel bezoekers, dat Reddit werd platgelegd.

Eenden, paarden en referendum voor Koenders
Eenden, paarden en referendum voor Koenders (Foto: ANP)