Eerste World Cup-zege supertalent Riiber op Holmenkollen Festival

heywoodu

Supertalent Jarl Magnus Riiber heeft in Oslo zijn eerste World Cup-zege op de noordse combinatie gepakt. De pas 18-jarige Noor wordt gezien als een van de grootste talenten in jaren en verzilverde dat tijdens het Holmenkollen Festival in de Noorse hoofdstad.

Riiber sloeg zijn grote slag al gelijk in de Noorse ochtend bij het schansspringen. Met 130 meter was hij een klasse apart en pakte hij een voorsprong van maar liefst 1:10 minuten voor het langlaufen. Akito Watabe uit Japan en de Duitser Eric Frenzel moesten 1:10 na Riiber vertrekken bij het langlaufen, de Noor Jan Schmid stond al op 1:29 minuten.

Halverwege de tien kilometer langlaufen hadden de nog altijd samen vechtende Watabe en Frenzel nog geen twintig seconden goedgemaakt op Riiber, die daarna langzaam wat meer tijd begon te verliezen. Met een kilometer te gaan had hij echter nog altijd ruim twintig seconden voorsprong en dus kon Riiber juichend langs de duizenden toeschouwers bij de finish skiën. Frenzel moest het tempo van Watabe inmiddels laten gaan en werd derde, achter de Japanner.