Fenomenale zege Janka op super-G, Hirscher slaat slag

heywoodu

Skiër Carlo Janka heeft op de olympische piste van Jeongseon op fenomenale wijze de super-G gewonnen. Op de Zuid-Koreaanse sneeuw was de Zwitser een klasse apart, zodat hij zijn eerste overwinning in een jaar tijd kon pakken.

Janka mocht al als zevende naar beneden en liet gelijk een geweldige run zien. Op fouten viel hij niet te betrappen en aan de finish pakte hij dan ook een voorsprong van 1,93 seconden op landgenoot Thomas Tumler. Slalomspecialist Marcel Hirscher bleef als eerste relatief in de buurt van Janka: met 1,32 seconden eindigde hij uiteindelijk op plek zeven.

Peter Fill deed het met 1,26 seconden en de vijfde plek iets beter, waarna het de beurt was aan Christof Innerhofer. De Italiaan klaagde deze week al steen en been over het volgens hem veel te 'laffe' parcours, maar toch kwam hij goed uit de verf op de super-G. De tweede plek was voor hem weggelegd, maar met 0,82 seconden achterstand kon ook hij geen bedreiging vormen voor Janka. Op 1,06 seconden skiede de Oostenrijker Vincent Kriechmayr naar een knappe derde plek, waarna favoriet Kjetil Jansrud de finish niet haalde. Zijn Noorse landgenoot Aleksander Aamodt Kilde skiede zich achter Janka, Innerhofer en Kriechmayr naar plek vier.

Met zijn zevende plek sloeg Hirscher een flinke slag in de strijd om de World Cup, waar hij aan de leiding gaat. Aksel Lund Svindal komt dit seizoen niet meer in actie, maar Henrik Kristoffersen pakt dit seizoen vooral op de slalom heel veel punten. Svindal gaat nog wel ruim aan de leiding in de strijd om de World Cup op de super-G.