Miljoenentransfer Van Eijden ketst definitief af

heywoodu

Rens van Eijden gaat niet aan de slag bij Dinamo Moskou. N.E.C. Nijmegen en de verdediger zelf hebben besloten de miljoenentransfer af te blazen. Dit meldt N.E.C. donderdag via de officiële kanalen. Van Eijden leek ruim twee weken geleden op weg naar de Russische competitie. De Nijmeegse club en de Russen waren tot een overeenkomst gekomen en ook Van Eijden had aan alle eisen - waaronder twee medische keuringen - voldaan. Alles leek in kannen en kruiken, maar handtekeningen bleven uit.

"In de laatste fase van de afwikkeling van de transfer zijn door Dinamo Moskou zowel aan N.E.C. als aan Van Eijden onverwachte, aanvullende en in onze ogen onredelijke eisen en verzoeken gesteld", meldt N.E.C. op de clubsite. "In goed overleg tussen N.E.C. en Van Eijden is besloten dat we niet aan deze eisen en verzoeken kunnen en willen voldoen."

"N.E.C. en Van Eijden zijn zich bewust van de consequenties van het niet doorgaan van deze transfer, zowel op sportief als op financieel gebied." N.E.C. loopt door de nodige centen mis en ook Van Eijden ziet een droom uiteenspatten. De 27-jarige verdediger, die al zeven seizoenen in Nijmegen speelt, had zich bij Dinamo financieel onafhankelijk kunnen spelen.