Clooney bijna halfuur op één knie voor Amal

Redactie

Het huwelijksaanzoek van George Clooney aan zijn vrouw Amal duurde erg lang, onthulde de acteur donderdag in The Ellen DeGeneres Show. De 54-jarige acteur zat bijna een halfuur op één knie omdat de mensenrechtenadvocaat maar niet doorhad dat ze ten huwelijk werd gevraagd.

George had de speciale avond goed gepland. Hij had gekookt voor Amal en een romantisch muziekje klonk op de achtergrond. De diamanten ring had de Ocean's Eleven-ster verstopt in een laatje achter zijn geliefde. Toen hij haar vroeg een aansteker te pakken, zag ze de ring liggen.

"Ze zei: 'het is een ring'. Alsof iemand het daar per ongeluk een keer had achtergelaten. Ik weet het niet. En ik probeer allerlei gezichtsuitdrukkingen te maken", herinnert Clooney zich. "Ik ging op één knie en ik zei dat ik me niet kon voorstellen de rest van mijn leven zonder haar door te brengen. En zij bleef maar naar die ring kijken. Toen keek ze naar mij en riep uit: 'oh mijn God!'."

25 minuten
De acteur vervolgt: "Uiteindelijk zei ik letterlijk: 'luister, ik hoop dat het antwoord 'ja' is, maar ik heb wel een antwoord nodig. Ik ben 52 en straks begeeft mijn heup het." Gelukkig voor George zei Amal toen volmondig ja. "Aan de hand van de playlist weten we dat het aanzoek 25 minuten duurde."

Clooney onthulde dat hij na een halfjaar daten al wist dat hij voor de rest van zijn leven bij Amal wilde blijven. Het stel verloofde zich in april 2014. In september van dat jaar stapten ze in het huwelijksbootje in Venetië.

Clooney bijna halfuur op één knie voor Amal
Clooney bijna halfuur op één knie voor Amal (Foto: BuzzE)