Strafzaak tegen Bill Cosby kan van start

Redactie

De rechter heeft het verzoek van Bill Cosby om de zaak tegen hem te staken verworpen. Daarmee wordt er ruim baan gemaakt voor de eerste strafzaak tegen de komiek.

Dinsdag begon een zitting in de zaak die Andrea Constand tegen Cosby aanspande wegens seksueel misbruik. Cosby en zijn advocaten zetten in op verwerping van de zaak, omdat er ruim tien jaar geleden al geschikt zou zijn met Constand. Bovendien was er volgens Cosby helemaal geen sprake van onvrijwillige seks. De rechter vindt echter dat er voldoende grond is om de zaak toch aan te vangen.

Mocht de televisiepersoonlijkheid uiteindelijk schuldig bevonden worden dan kan hij tot tien jaar gevangenisstraf krijgen. De zaak rond Andrea Constand is niet de enige. Onder de tientallen slachtoffers die afgelopen anderhalf jaar naar buiten traden met hun verhaal spanden enkelen zaken aan tegen Cosby, vooral vanwege laster nadat Cosby de vrouwen voor leugenaars uitmaakte. Naast Constand is model Chloe Goins de enige wiens zaak nog niet verjaard is, maar die liet haar rechtszaak deze week vallen nadat de rechter oordeelde dat er een gebrek aan bewijs was om Cosby te kunnen vervolgen.

Strafzaak tegen Bill Cosby kan van start
Strafzaak tegen Bill Cosby kan van start (Foto: BuzzE)