Koploper Napoli overleeft Romeinse belegering, clubrecord Juventus

heywoodu

Napoli ging woensdagavond als trotse koploper van Italië op bezoek bij SS Lazio. De Napolitanen de koppositie met verve tegen een Romeinse belegering, die uiteindelijk niet sterk genoeg bleek.

De Partenopei kenden vooral een erg sterke eerste helft tegen Lazio, dat aantrad met Wesley Hoedt in de verdediging. Wie anders dan Gonzalo Higuaín opende de score namens Napoli. Het was alweer zijn 23ste doelpunt in 23 wedstrijden in dit seizoen. 

Drie minuten na de openingstreffer viel ook al de 0-2 voor de bezoekers. Het was aanvaller José Callejón die op aangeven van Lorenzo Insigne de tweede van de avond tegen de touwen werkte met een fraai lobje. Daar bleef het bij in de Italiaanse hoofdstad. Napoli kon de Romeinse aanval uiteindelijk afslaan en nam daardoor drie punten mee naar het zuiden.

De tweede helft werd ontsierd door racistische spreekkoren door zogenaamde 'fans' van Lazio aan het adres van Kalidou Koulibaly, verdediger van Napoli. De wedstrijd werd daardoor tijdelijk gestaakt. Uiteindelijk kon er gelukkig weer verder worden gespeeld.

Door de zege blijft Napoli koploper in Italië. Achtervolger Juventus, dat woensdagavond won van Genoa, is de voornaamste tegenstander. De Oude Dame won in eigen huis dankzij een eigen goal van Sebastien de Maio na een half uur spelen. Voor Juventus was het al de dertiende zege op rij en dat is een nieuw clubrecord.

Nummer drie Fiorentina rekende met 2-1 af met Carpi, terwijl AC Milan op bezoek bij Palermo met 0-2 zegevierde.