Kerber verslaat Williams en brengt Duitsland na 17 jaar Grand Slam-zege

heywoodu

Angelique Kerber heeft in Melbourne voor een flinke stunt gezorgd. De Duitse nummer zes van de wereld won in de finale van de Australian Open van een tot nu toe dit toernooi oppermachtige Serena Williams. Het betekent de eerste Duitse Grand Slam-zege in lange tijd: na de 22e Grand Slam-titel van Steffi Graf op Roland Garros 1999 won Duitsland er geen één meer. Williams blijft door haar verlies op 21 titels staan en moet nog even wachten om Graf te evenaren.

De eerste set werd gekenmerkt door vele onnodige fouten van Williams, maar liefst 23 stuks, en juist erg goed spel van Kerber. De Duitse maakte niet meer dan drie fouten en wist haar beide breakkansen te benutten, wat haar de set opleverde. De foutenlast bij Williams ging in set twee drastisch omlaag en dat was te merken. Op eigen service kwam de Amerikaanse geen moment in de problemen en één break was voldoende om zelf de set uit te mogen serveren. Op het eerste setpoint sloeg Kerber de bal in het net en dus was een beslissende derde set nodig.

Daarin maakte Kerber al snel indruk door met twee fantastische punten met haar forehand de service van Williams over te nemen. Die leverde ze gelijk weer in, maar een paar games later was het weer raak. De zesde game, met opslag van Williams, duurde meer dan tien minuten, maar de vijfde breakkans leverde dankzij een door Williams buiten de lijnen geslagen bal de dikverdiende break op voor Kerber. Op het moment dat ze de wedstrijd uit kon serveren ging het echter fout, want Williams kon toch de break terugpakken. Kerber liet zich niet van de wijs brengen en een bal in het net van de Amerikaanse betekende matchpoint voor de Duitse. Daar was maar één kans voor nodig en na een gemiste volley van Williams was de titel voor Kerber binnen: 6-4, 3-6, 6-4.