Zwijmelen met gedichten tijdens Poëzieweek

Redactie

Liefhebbers van poëzie kunnen zich de komende dagen uitleven op alles wat met gedichten te maken heeft. Met Gedichtendag opent donderdag de vierde editie van de Poëzieweek, 'het jongere broertje van de Boekenweek'.

Honderden scholen, bibliotheken, uitgeverijen en culturele instellingen in Nederland en Vlaanderen organiseren activiteiten om poëzie onder de aandacht te brengen. Het thema dit jaar is herinneringen, onder het motto 'Jaren die druppelend versmelten'. Om alvast in de stemming te komen, publiceerde FOK!columnist bazbo woensdag alvast een aantal gedichten van zijn hand op deze site.

De Vlaamse auteur Stefan Hertmans schreef deze editie het Poëziegeschenk Neem en lees, waarin hij de lezer meeneemt langs allerlei vormen van herinnering (zoals gebeurtenissen, kunstwerken en boeken). Mensen krijgen het boekje cadeau bij de besteding van minstens 12,50 euro aan poëziebundels.

Het evenement wordt woensdagavond afgesloten in de Stadsschouwburg Amsterdam, waar de winnaars van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd bekend worden gemaakt.

Zwijmelen met gedichten tijdens Poëzieweek
Zwijmelen met gedichten tijdens Poëzieweek (Foto: ANP)