Eerste jaarverlies Deutsche Bank sinds 2008

Redactie

Deutsche Bank heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2008 een nettoverlies in de boeken gezet. De grootste bank van Duitsland leed een verlies van 6,8 miljard euro.

Deutsche Bank kwam eerder deze maand al met voorlopige cijfers naar buiten. Het grote verlies hangt samen met eerder aangekondigde miljardenafschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten. Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg het financiële concern een forse boete voor manipulatie van het rentetarief Libor.

De bank verwacht dit jaar minder juridische kosten te hoeven maken. Deutsche Bank meldde verder dat de baten vorig jaar met 5 procent zijn gestegen tot 33,5 miljard euro.

Zakenbankdivisie
Verder maakte het concern bekend dat bij de zakenbankdivisie in het afgelopen kwartaal een verlies werd geleden van bijna 1,2 miljard euro, vanwege de inkrimping van die activiteiten en dalende inkomsten. Een jaar eerder boekte het onderdeel nog een winst van 323 miljoen euro.

Om de zaken weer op de rails te krijgen kondigde de bank in oktober aan om de komende drie jaar 9000 banen te schrappen. Ook worden verschillende markten verlaten door Deutsche Bank.

Eerste jaarverlies Deutsche Bank sinds 2008
Eerste jaarverlies Deutsche Bank sinds 2008 (Foto: ANP)