Hingis met monsterzege naar 30e grandslamfinale in Melbourne

heywoodu

Tennisster Martina Hingis heeft op de Australian Open voor de dertigste keer in haar loopbaan de finale van een Grand Slam gehaald. Samen met de Indische Sania Mirza plaatste de Zwitserse zich voor de finale in het damesdubbelspel. Hingis maakte in 2013 haar zoveelste rentree en speelt sindsdien nagenoeg alleen in de dubbels. Dat levert vooral sinds vorig jaar bijzonder veel succes op, want ze won in 2015 met Mirza al Wimbledon en de US Open en pakte met Mirza's landgenoot Leander Paes de titel in het gemengd dubbelspel op de Australian Open, Wimbledon en de US Open.

In de halve finale van het damesdubbel haalden Hingis en Mirza keihard uit. Het als eerste geplaatste duo gunde de nummers dertien van de plaatsingslijst, Julia Görges en Karolina Pliskova, welgeteld één enkele game. Binnen het uur was de wedstrijd gespeeld: 6-1, 6-0. Het schier onverslaanbare koppel is in de finale dan ook de topfavoriet tegen de als zevende geplaatste Tsjechische dames Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka, die twee Grand Slams op hun naam hebben.

In het gemengd dubbelspel staat Hingis in de laatste wedstrijd van de kwartfinales, die door regen wat werd uitgesteld. Daarin speelt ze wederom samen met Leander Paes, maar vreemd genoeg zijn de twee ongeplaatst. Opvallend detail is dat Hingis en Paes in de kwartfinale spelen tegen de Kroaat Ivan Dodig en Mirza, met wie Hingis in het damesdubbel zo succesvol is.