Raonic laatste halvefinalist in Melbourne

Peterselieman

Milos Raonic heeft de laatste beschikbare plek in de halve finales van de Australian Open voor zich opgeëist. De Canadese tennisser was met 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4 te sterk voor de Fransman Gaël Monfils. Hij stuit nu op Andy Murray die eerder op de dag David Ferrer de voet dwarszette.

Raonic was zoals van hem verwacht mag worden in zijn servicebeurten weer sterk en in set één werd de kracht van Raonic' service al duidelijk: bij het eerste punt knalde hij er een opslag van 228 kilometer per uur uit en in de eerste vier servicegames verloor hij steeds slechts één punt. Toch kon Monfils de bal redelijk vaak retourneren. De Canadees kon het daarna vaak wel afmaken, behalve in de tweede set die naar Monfils ging. In de derde en vierde set was Raonic vervolgens weer ongenaakbaar op eigen service en kreeg de Fransman slechts één breakkans. 

Voor Monfils komt zo een einde aan een toernooi waarin hij het met de loting zacht gezegd bijzonder goed getroffen had. In zijn eerste vier wedstrijden stond hij tegenover qualifiers Yuïchi Sugita en Stephane Robert, terwijl ook Nicolas Mahut en Andrey Kuznetsov niet in de top-50 van de wereld staan. Raonic was pas zijn eerste serieuze tegenstander en die bleek de Fransman dus gelijk te machtig.

Murray is als nummer twee van de wereld echter van een ander kaliber, waardoor Raonic vol aan de bak zal moeten om de eindstrijd in Melbourne te kunnen bereiken. Het is voor de Canadees na Wimbledon 2014 wel de tweede keer dat hij zich op een Grand Slam bij de laatste vier schaart.