Raonic wint eindelijk van Wawrinka in achtste finale Australian Open

heywoodu

Gaël Monfils heeft zich in Melbourne geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Fransman, als 23e geplaatst, rekende in vier sets af met de Rus Andrey Kuznetsov (ATP-74).

De Rus, debutant in de vierde ronde van een Grand Slam, wist in de openingsset een break lange tijd af te houden, maar moest er aan het eind toch aan geloven. De beide sets daarna kenden allebei slechts één breakkans en die werd door eerst Kuznetsov en daarna Monfils benut. Breakkansen vielen er in de vierde set zelfs helemaal niet te noteren en dus moest een tiebreak de doorslag brengen. Daarin bleek Monfils dan toch een maat te groot, zodat hij de wedstrijd naar zich toe kon trekken: 7-5, 3-6, 6-3, 7-6 (4).

Update 09.25 uur

Milos Raonic heeft in vijf sets afgerekend met de nummer vier van de wereld, Stanislas Wawrinka. Het Canadese servicekanon en de Zwitser waren beiden nog ongeslagen in 2016 door respectievelijk het toernooi van Brisbane en van Chennai te winnen. In de voorgaande vier onderline duels was Wawrinka altijd de sterkste en won Raonic bij elkaar zelfs slechts één set. Daar bracht de Canadees alvast verandering in door in de eerste set van een fout van Wawrinka te profiteren en de break - en daarna de set - te pakken.

In set twee gaf Wawrinka een break voorsprong slordig weg, waardoor Raonic op een 2-0 voorsprong kon komen. Doordat de Canadees in de derde set twee forehands buiten de lijnen sloeg kon Wawrinka profiteren en de set pakken, waarna hij met wat geluk en goed serveerwerk ook set vier naar zich toe trok. In de beslissende set kwam Raonic op 5-3, waarna hij de wedstrijd zelf relatief simpel uitserveerde. In de kwartfinale speelt hij tegen Monfils.