Dukursbroers halen hard uit in World Cup skeleton

heywoodu

De Letse broers Martins en Tomass Dukurs hebben in de World Cup skeleton in het Canadese Whistler keihard uitgehaald. De al jaren dominante Martins pakte weer eens de zege, terwijl oudere broer Tomass met plek twee een wat meer zeldzaam resultaat neer wist te zetten.

Met een baanrecord snelde Martins in de eerste run al naar de leiding, terwijl Tomass met 0,33 seconden achterstand de enige was die ruim binnen een halve seconde kon blijven. Matt Antoine moest op plek drie al 0,50 seconden toegeven, de Koreaan Yun Sung-bin stond nog een tiende verder naar achteren op plek vier.

Iron Man Yun kende op wat zo ongeveer zijn thuisbaan is een betere tweede run, waarmee hij Antoine in kon halen. De Letse broers waren echter al ver buiten bereik en hoewel Tomass voor de verandering eens sneller was, was het niet genoeg om de zesvoudig World Cup-winnaar Martins in te halen. Het was voor de jongere broer al de zesde zege in zes wedstrijden dit seizoen, terwijl Tomass zijn tweede podiumplek pakte. 

Martins Dukurs pakt alweer zijn zesde zege van het seizoen (Bron: YouTube)

Dat Dukurs een fikse voorsprong heeft in de World Cup zal weinig verrassend zijn. Hij heeft met nog twee wedstrijden te gaan 210 punten voorsprong op Yun, terwijl een zege 225 punten oplevert. Tomass steeg naar de derde plek, doordat de Duitser Axel Jungk slechts negende werd in Whistler.