Bertens en Schuurs onderuit in dubbelspel Australian Open

heywoodu

Kiki Bertens en Demi Schuurs zijn in het damesdubbelspel op de Australian Open beiden gestrand in de eerste ronde. Samen met de Zweedse Johanna Larsson was Bertens als veertiende geplaatst, maar toch werden ze niet als favoriet gezien tegen de ongeplaatste Svetlana Kuznetsova en Roberta Vinci. 

Zoals in het vrouwentennis wel vaker te zien is werden de servicegames volop gebroken. Slechts twee van de acht games in de eerste set gingen met de opslag mee en beiden keren viel dat in het nadeel van het Nederlands/Zweedse duo uit: 2-6. In set twee ging het een stuk beter en op 4-3 braken Bertens en Larsson na vijf breakpoints de service van de tegenstanders, waarna ze de set met 6-3 naar zich toe trokken. De laatste set lukte dan weer helemaal niet en Kuznetsova/Vinci konden na een half uur de set met 6-2 beslissen.

Schuurs stond samen met de Tsjechische Denisa Allertova voor een bijzonder lastige opgave. Ze lootten tegen de Taiwanese zussen Chan Yung-Jan en Chan Hao-Ching, de nummers twee van de plaatsingslijst. Hoewel Schuurs en Allertova bij vlagen redelijk partij boden was het krachtsverschil toch duidelijk. In de tweede set wisten ze twee matchpoints weg te werken, maar bij de derde was het afgelopen: 6-1, 6-1.