De Roon: "Wie weet of ik ooit in Oranje terechtkom"

heywoodu

Marten de Roon maakt wekelijks indruk in het shirt van Atalanta Bergamo. Voetbal International sprak met de Bulldog van Bergamo, die dagelijks lachend thuiskomt.

Week in week uit maakt De Roon indruk namens Atalanta. In Italië wordt de middenvelder geroemd om zijn spel en kwaliteiten. In Nederland worden zijn verrichtingen goed gevolgd. Bondscoach Danny Blind is nog niet langs geweest. "Haha, nee. En als er een keer iemand van de KNVB voor me op de tribune zou zitten, zou ik het ook niet willen weten."

"Het zou echt een enorme eer als ik die kans krijg. Maar ik snap wel dat als je bondscoach van Oranje bent, dat je niet denkt van: Goh, laat ik eens even bij Atalanta gaan kijken. Ik ben ook niet een middenvelder zoals bijvoorbeeld Riechedly Bazoer of Jordy Clasie. Ik ben een balansbewaker, een aanjager en een afpakker. Niet het type middenvelder dat normaal in het Nederlands elftal speelt."

De Roon blijft bescheiden en wil niet te hoog van de toren blazen. "Als ik het goed blijf doen, of misschien over een paar jaar een stap omhoog maak, wie weet dat ik ooit in Oranje terechtkom. Ik weet niet of het op dit moment al realistisch is, maar aan de andere kant: het kan voor de bondscoach geen kwaad me een kans te geven."

"Hopelijk zegt hij dan niet na één training: "Marten, leuk dat je er was, maar dit was direct de laatste keer", haha. Uiteindelijk vind ik het al prachtig dat ik met Oranje in verband gebracht word. Een paar maanden geleden was ik nog een heel normale Heerenveen-speler", aldus de voormalig speler van de Friezen, die dit seizoen al negentien keer in actie kwam voor zijn Italiaanse club.