Haase en Middelkoop in dubbelspel door op Australian Open

heywoodu

Robin Haase heeft na zijn uitschakeling in het enkelspel op de Australian Open wél kunnen juichen in het dubbelspel. Aan de zijde van Fernando Verdasco - die in het enkelspel Rafael Nadal naar huis sloeg - won de Hagenaar van het Israelisch/Britse duo Jonathan Ehrlich en Colin Fleming.

Haase en de Spanjaard begonnen voortvarend door al direct hun opponenten te breken. Een ieder hield vervolgens zijn service, wat resulteerde in een 6-4 setwinst. In set twee ging het een tijd gelijk op, totdat Haase en Verdasco bij 2-3 gebroken werden. De set werd vervolgens ingeleverd, waardoor een beslissende derde set nodig was. Ook daarin bracht één break de beslissing en wel bij 2-1. Haase en Verdasco maakten het vervolgens af en sleepten de wedstrijd naar zich toe: 6-4, 3-6, 6-3. 

Ook de tweede van drie Nederlanders in het mannendubbel kende succes. Matwé Middelkoop stond samen met zijn Russische partner Mikhail Elgin tegenover Leonardo Mayer (Argentinië) en João Sousa (Portugal). Het Nederlands/Russische duo sleepte de eerste set na een late break naar zich toe, waarna de tweede set met 2-6 ingeleverd werd. In het beslissende bedrijf slaagden ze er dan in om twee keer de service van Mayer/Sousa over te nemen, wat resulteerde in een 6-3 setwinst en de beslissing in de wedstrijd. 

De derde en laatste Nederlander in het dubbelspel, Jean-Julien Rojer, komt komende nacht in actie. Hij is met zijn Roemeense partner Horia Tecau als eerste geplaatst.