Radwanska slaat Bouchard uit Australian Open

heywoodu

De nummer één van de wereld in het damestennis, Serena Williams, kende in de tweede ronde van de Australian Open weinig moeite met Hsieh Su-Wei uit Taiwan. Williams gaf slechts drie breakkansen weg, die door Hsieh niet werden benut. De Taiwanese kon uiteindelijk maar drie games winnen en na precies een uur was de wedstrijd dan ook gespeeld: 6-1, 6-2.

Tegen de Wit-Russische nummer 105 van de wereld, Aliaksandra Sasnovich, moest Maria Sharapova wel twee breaks toestaan. Zelf pakte ze die echter ook gewoon terug en dus was er voor de mondiale nummer vijf alsnog niks aan de hand. Na twee keer ruim een half uur waren beide sets binnen voor de Russische: 6-2, 6-1.

Het Zwitserse supertalent Belinda Bencic, inmiddels de nummer dertien van de wereld, kende eveneens niet al te veel problemen met de Hongaarse Timea Babos. In een vrij rap tempo stoomde de 18-jarige Bencic door naar de derde ronde: 6-3, 6-3. Kateryna Bondarenko, 92e van de wereld, zorgde voor een verrassing door Svetlana Kuznetsova uit te schakelen. De als 23e geplaatste Russische kon geen enkele set winnen: 6-1, 7-5.

Update 11.37 uur

De als vierde geplaatste Poolse Agnieszka Radwanska heeft in twee sets afgerekend met Eugenie Bouchard. De Canadese, die vooral en eigenlijk alleen in 2014 een echt topjaar kende, kon alleen in de eerste set een beetje mee met de Poolse. Die ging er in set twee vervolgens overheen, waardoor de wedstrijd na anderhalf uur gespeeld was: 6-4, 6-2.