Ook Tsonga en Dimitrov relatief simpel door op Australian Open

heywoodu

Roger Federer heeft zich met relatief weinig moeite geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Zwitserse nummer drie van de plaatsingslijst rekende in drie sets af met de Oekraïner Alexander Dolgopolov: 6-3, 7-5, 6-1. Die staat zelf op de 35e plek van de wereldranglijst, maar kon de wedstrijd toch niet langer dan twee uur laten duren. 

Ook de nummer zeven van de wereld, Kei Nishikori, had minder dan twee uur nodig om de volgende ronde te bereiken. Tegen de Amerikaan Austin Krajicek (103) had de Japanner wel een tiebreak nodig, maar verder was het geen al te lastige partij: 6-3, 7-6 (5), 6-3. Ook de als zesde geplaatste Tsjech Tomas Berdych vond vrij gemakkelijk de doorgang naar de volgende ronde. Tegen de Bosniër Mirza Basic - in de eerste ronde te sterk voor Robin Haase - was de wedstrijd in ruim anderhalf uur gespeeld: 6-4, 6-0, 6-3. Ook de tweede Bosniër kan weer naar huis: Damir Dzumhur verloor in vier sets van de Belg David Goffin (15): 6-4, 0-6, 6-4, 6-2.

Update 11.20 uur

Ook Jo-Wilfried Tsonga en Grigor Dimitrov hebben zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de derde ronde. De als negende geplaatste Tsonga rekende in drie sets af met de Australische wildcardspeler Omar Jasika. De 18-jarige begon nog prima, maar moest zich vervolgens toch echt gewonnen geven: 7-5, 6-1, 6-4. In de derde ronde speelt Tsonga tegen landgenoot Pierre-Hugues Herbert. De qualifier schakelde wildcard Noah Rubin in drie sets uit.

Dimitrov, de nummer 27 van de plaatsingslijst, moest wel één set afstaan tegen de Argentijnse qualifier Marco Trungelliti. Vervolgens kwam de Bulgaar echter niet serieus meer in de problemen en na 2,5 uur was de wedstrijd gespeeld: 6-3, 4-6, 6-2, 7-5. In de derde ronde wacht een mooie affiche: Dimitrov staat daar tegenover de nummer drie van de wereld, Roger Federer.