FOK! Wat een weer: oost west, thuis best!

Monique Verlind (DJMO)

Vandaag brengt de dag ons vooral bewolking en de Noordzee geeft ons wat winterse buien. In de ochtend kan het nog verraderlijk glad zijn, zo meldt het KNMI. De temperatuur ligt rond de middag op 5 graden aan de kust, tot rond het vriespunt bij de oostgrens.

In de avond daalt de temperatuur rap, waardoor er opnieuw kans is op aanvriezing en gladheid. De wind komt in het zuidoostelijke gedeelte van Nederland uit het zuidwesten, en in het noordoostelijke gedeelte van Nederland waait een noordoostenwind.

Zon op: 08.36 uur
Zon onder: 17.06 uur

Van erkendfokker kreeg ik onderstaande foto van een prachtige lucht in Groningen!

Prachtige lucht in Groningen (Foto: erkendfokker)
Prachtige lucht in Groningen (Foto: erkendfokker)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1968 kwamen bij een ontploffing op een raffinaderij in Pernis (onder de rook van Rotterdam) twee mensen om het leven. 70 personen raakten gewond en er was voor miljoenen aan schade.

* In 1982 kreeg Ozzy Osbourne, de voormalig leadzanger van Black Sabbath, een levende vleermuis naar zich toegegooid tijdens een concert. Hij beet de kop van het nog levende dier af.

* In 1942 namen de Nazi's in de Wannseeconferentie een besluit over de 'Endlösing der Judenfrage' (oftewel: de oplossing van het jodenvraagstuk).

* In 1998 bracht de Washington Post het nieuws over de verhouding tussen Bill Clinton en Monica Lewinsky naar buiten.