Winterse taferelen in de nieuwe uitbreiding van Cities: Skylines

Puddington

Het wil maar niet echt vlotten met de winter hier, maar de inwoners van je virtuele stad in Cities: Skylines kunnen zich op gaan maken voor een heuse sneeuwstorm. Paradox en Colossal Order hebben namelijk de tweede betaalde uitbreiding voor Cities: Skylines aangekondigd, genaamd Snowfall.

Na de dag- en nachtcyclus te hebben geïntroduceerd in After Dark, voegt Snowfall een hele rits nieuwe weersomstandigheden toe zoals regen, mist en sneeuw. De regen en mist zullen als gratis update geïntroduceerd worden terwijl de sneeuw als een apart klimaat wordt toegevoegd in de betaalde content. 

Wanneer de sneeuw gaat vallen in je stad, zullen je inwoners ook meer gaan stoken en zal de vraag naar elektriciteit toenemen. Daarnaast kan de hevige sneeuwval ook verkeersopstoppingen gaan veroorzaken, dus je zal een leger aan sneeuwschuivers moeten inzetten om er voor te zorgen dat het verkeer niet muurvast komt te staan. Ook voegt Snowfall trams toe als een nieuw transportsysteem, een veelgevraagde feature door fans. 

Verder zijn er ook nog een boel kleine aanpassingen. Zo zal het makkelijker zijn de lijnen in het openbaar vervoer aan te passen, zijn er nieuwe tweets via het (beruchte) chirpy-tweetsysteem en komen er nieuwe systemen gebaseerd op water om je inwoners warm te houden. Paradox zal in de loop van de komende weken nog meer features aankondigen.

Cities: Skylines Snowfall heeft nog geen releasedatum, maar je kunt alvast de trailer hieronder bekijken om warm te lopen voor de uitbreiding.

Meer weten over Cities: Skylines? Neem dan eens een kijkje op het forum