'Aunt Viv' opent aanval op Jada Smith wegens Oscar-boycot

Wouter (2dope)

"Heeft je man zelf geen mond om zich uit te spreken?", zo luidt het relaas van Janet Hubert, beter bekend als Vivian 'Aunt Viv' Banks uit The Fresh Prince of Bell Air. Het offensief is gericht aan Jada Pinkett Smith, die besloot om de Oscar-uitreikingen te boycotten wegens het gebrek aan diversiteit onder de genomineerden.

"Ten eerste, 'Miss Thing', heeft je man zelf geen mond om zich uit te spreken? En ten tweede, er is een heleboel shit gaande in de wereld momenteel wat je niet in de gaten lijkt te hebben. Links en rechts sterven mensen aan honger of worden kapotgeschoten op straat, en jij maakt je druk over acteurs en Oscars? Zo belangrijk is het allemaal niet", aldus een belerende Hubert, die de drang voelde zich uit te spreken over de kwestie.

Jada Pinkett Smith behoort tot een groeiende goep mensen die klagen over de uiterst witte Oscar-nominaties van dit jaar en vorig jaar. Regisseur Spike Lee en acteur Don Cheadle zijn twee andere namen die zich over de kwestie uitspraken, alsook de jonge actrice Chloë Grace Moretz, die aangaf dat Hollywood te blank en te mannelijk is.

Het lijkt er op dat het in het geval van Janet Hubert en Will Smith vooral gaat om een persoonlijk dispuut. Al sinds de beëindiging van The Fresh Prince of Bell Air hebben de twee ruzie. Volgens Hubert zou Will Smith haar keihard hebben laten vallen toen haar rol als Aunt Vivian werd overgenomen door actrice Daphne Reid.

Aunt Viv opent aanval op Jada Smith wegens Oscar-boycot
Aunt Viv opent aanval op Jada Smith wegens Oscar-boycot