Van Uytvanck krijgt double bagel om de oren op Australian Open

heywoodu

Venus Williams is al in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De Amerikaanse tennisster, tiende van de wereld, was niet opgewassen tegen de Britse Johanna Konta. De zus van Serena Williams - die al in de tweede ronde staat - kwam nauwelijks in haar spel en voor ze het wist was haar toernooi weer voorbij. Na een kleine anderhalf uur was de wedstrijd gespeeld: 6-4, 6-2.

Garbiñe Muguruza kende aanzienlijk minder problemen in de eerste ronde. De Spaanse nummer drie van de wereld rekende met 6-0, 6-4 relatief simpel af met Anett Kontaveit uit Estland. De nummer negen van de plaatsingslijst, Karolina Pliskova, sloeg de 17-jarige wildcardspeelster Kimberley Birrell uit het toernooi: 6-4, 6-4. Met precies die score won Sabine Lisicki (30) van Petra Cetkovska, waarbij ze de scheidsrechter nog een zeldzaam compliment meegaf: "Goed gedaan, van jullie allemaal. Dat mag ook wel eens gezegd worden!"

De Belgische Kirsten Flipkens wist in drie sets af te rekenen met Mirjana Lucic-Baroni uit Kroatië: 5-7, 6-2, 7-5. Timea Baczinsky, de nummer elf van de plaatsingslijst, schakelde Katerina Siniakova in twee sets uit: 6-3, 7-5.

Update 10.52 uur
Ook voor Simona Halep zit het toernooi er nu al op. De Roemeense is de nummer twee van de wereld, maar was niet opgewassen tegen de Chinese Shuai Zhang. Die staat inmiddels op plek 133 van de wereld, maar brak gelijk al de eerste twee servicegames van Halep. Die wist nog wel een setpoint weg te werken en terug te komen tot 5-4, maar Zhang brak Halep nog eens en pakte de eerste set. In de tweede set kwam Halep op een 3-1 voorsprong, maar in typische WTA-stijl gaf ze de set vervolgens compleet uit handen, werd ze twee keer gebroken en besliste Zhang de partij: 6-4, 6-3.  

Update 13.48 uur
De Belgische Alison van Uytvanck is op vrij pijnlijke wijze uitgeschakeld. In de eerste ronde ging de nummer 43 van de wereld snoeihard onderuit tegen Viktoria Azarenka, de voormalige aanvoerster van de wereldranglijst. De Wit-Russische staat tegenwoordig op plek zestien, maar is in Melbourne stevig op dreef. Van Uytvanck kon op haar service nog geen handvol punten maken en wist op haar eigen service slechts zo nu en dan kans te maken om de game te pakken. Na 54 minuten was het gespeeld: 6-0, 6-0 en dus een double bagel voor Azarenka.