Bertens onderuit in eerste ronde Australian Open

heywoodu

Het is tennisster Kiki Bertens niet gelukt om de tweede ronde van de Australian Open te bereiken. Ze verloor enigszins verrassend in twee sets van Laura Siegemund: 4-6, 5-7. Vooraf was Bertens in elk geval bij de wedkantoren nog de favoriet, maar net als Robin Haase een dag eerder kon ze die status niet waarmaken.

Bertens had geregeld moeite met haar service. Daardoor sloeg ze onder meer veel dubbele fouten. Na twee uur spelen bleek Siegemund sterker en staat daardoor voor het eerst in de twee ronde van een grandslamtoernooi.

Bertens was de enige Nederlandse speelster die zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi in Melbourne had geplaatst. Ze was echter niet opgewassen tegen de 27-jarige Duitse die plaats 97 bezet op de wereldranglijst. Bertens, die twee plaatsen hoger staat, moest de Nederlandse eer in het enkelspel hooghouden nadat Thiemo de Bakker en Robin Haase maandag al in de eerste ronde onderuit gingen.

Vorig jaar bereikte Bertens de tweede ronde in Melbourne waarin ze niet was opgewassen tegen de Canadese wereldtopper Eugenie Bouchard. De Wateringse komt nog wel in actie in het dubbelspel. Bertens, samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson als veertiende geplaatst, komt uit tegen het Russisch/Italiaanse koppel Svetlana Koeznetsova en Roberta Vinci.

Bertens verliest eerste ronde Australian Open
Bertens verliest eerste ronde Australian Open (Foto: ANP)