Waterpolosters komen goed weg tegen Griekenland

Nattekat

De Nederlandse waterpolodames zijn goed weggekomen in de laatste poulewedstrijd tegen Griekenland. De grieken kwamen vroeg in de wedstrijd op een ruime voorsprong en leken deze niet meer weg te geven. Oranje kwam echter in de slotfase sterk terug en wist alsnog met 11-10 (1-3, 3-3, 3-4, 4-0) van de Grieken te winnen, na de hele wedstrijd tegen een achterstand aan te hebben gekeken.

Voor de wedstrijd was Nederland dankzij een zege op Rusland al verzekerd van een plek in de kwartfinales. Ook voor Griekenland stond een vierde plek in poule A al vast. Het leek daarom aannemelijk dat Nederland weinig moeite zou hebben om de wedstrijd te winnen, maar niks bleek minder waar. Griekenland wist Nederland enorm te verrassen en wist zelfs op een flinke 0-3 voorsprong te komen. Nederland wist nog één keer aan scoren toe te komen, maar na twee partjes had Griekenland nog steeds de overhand: 4-6.

Na de rust slaagde Nederland er nog steeds niet in om in te lopen op de Grieken, de achterstand werd zelfs met een doelpunt vergroot. Na elk Nederlands doelpunt volgde er ook één voor Griekenland, waardoor een Griekse overwinning bij de aanvang van het laatste partje bijna onvermijdelijk leek. De eerste minuten van het laatste partje werd Oranje geen centimeter ruimte gegeven in de aanval, maar ook Nederland had de verdediging beter op orde: de Grieken wisten er niet meer doorheen te komen. In de counters begon Nederland sterker te spelen en zelfs tot meerdere doelpunten te komen. Uiteindelijk was het met nog een minuut te spelen Maud Megens die voor Nederland het winnende doelpunt maakte.

In de kwartfinale treft Nederland de winnaar van de wedstrijd tussen Duitsland en Kroatië, die samen om de vierde plek in poule B spelen. De tegenstander in de halve finale die hoogstwaarschijnlijk volgt is nog allerminst duidelijk: in het meest gunstige geval treft Oranje Rusland of Hongarije, in het slechtste geval wordt regerend Europees kampioen Spanje getroffen. Ook Italië is een mogelijke tegenstander in de halve finale.

Stand poule A

Nr. Team Gesp. W G V DV DT DS Pt
1  Nederland (A) 5 5 0 0 92 29 +63 15
2  Hongarije (A) 4 3 0 1 71 21 +50 9
3  Rusland (A) 4 3 0 1 73 25 +48 9
4  Griekenland (A) 5 2 0 3 77 42 +35 6
5  Portugal 5 1 0 4 21 111 −90 3
6  Turkije 5 0 0 5 14 120 −106 0

Waterpolosters komen goed weg tegen Griekenland (Pro Shots / Insidefoto)
Waterpolosters komen goed weg tegen Griekenland (Pro Shots / Insidefoto)