Haase en De Bakker snel klaar op Australian Open

Redactie

Het is Robin Haase op de Australian Open niet gelukt om de tweede ronde te bereiken. De nummer 64 van het mondiale klassement werd door Mirza Basic in drie sets naar huis gestuurd: 6-7 (4), 4-6 en 4-6.

De twee gingen in de eerste set op de openingsdag van het toernooi gelijk aan elkaar op. Dat resulteerde in een tie-break die door de 24-jarige Basic gewonnen werd. Daarna werd het voor Haase lastig. De Nederlander wist zijn twaalfde breekpunt pas te benutten. Haase stond toen al twee sets en een break achter.

Basic, uit Bosnië-Herzegovina, wist zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdschema van het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Hij staat op de 137e plaats van de wereldranglijst. Niet eerder speelden Haase en Basic tegen elkaar.

Thiemo de Bakker heeft maandag moegestreden afscheid genomen van de Australian Open. In de eerste ronde verloor hij van de Kroaat Marin Cilic in vier sets: 6-7 (4), 7-5, 6-2 en 6-4.

Het was van tevoren al duidelijk dat de wedstrijd tegen de nummer twaalf van de wereld voor De Bakker een lastige zou worden. Toch bood de Nederlander krachtig weerstand. De eerste set haalde hij na een tie-break naar zich toe. Maar vervolgens was het de beurt aan Cilic. De Kroaat pakte drie sets op rij.

Voor de Duitse Philipp Kohlschreiber is er eveneens een einde aan het toernooi gekomen. Hij verloor van de nummer 7 van de wereld, de Japanner Kei Nishikori: 4-6 3-6 3-6.

Haase uitgeschakeld op Australian Open
Haase uitgeschakeld op Australian Open (Foto: ANP)