Real snel klaar met Sporting Gijón, Atlético blijft aan kop

Redactie

Real Madrid heeft zondag snel korte metten gemaakt met degradatiekandidaat Sporting Gijón. De thuisploeg had op eigen veld iets meer dan een kwartier nodig om alle spanning uit de wedstrijd te halen. Door goals van Gareth Bale, Cristiano Ronaldo (twee) en Karim Benzema stond Real na twintig minuten op een riante 4-0 voorsprong. Benzema zorgde aan het eind van de eerste helft met zijn tweede treffer voor de ruststand.

Na rust was er voor het publiek weinig meer te genieten. Ismael López van Sporting Gijón mocht uit een counter de eretreffer maken: 5-1.

Real Madrid moest ook twee grote tegenslagen incasseren. Twee doelpuntenmachines moesten de strijd geblesseerd staken. Aanvaller Gareth Bale viel halverwege de wedstrijd uit met een kuitblessure, een kwetsuur die hem dit seizoen al vaker aan de kant hield. In de tweede helft moest ook Karim Benzema van het veld af nadat hij door zijn ingevallen ploeggenoot James Rodríguez tegen de knie was geschopt.

Atlético Madrid blijft door een feilloze overwinning op Las Palmas koploper in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Diego Simeone kwam nauwelijks in de problemen in de uitwedstrijd, scoorde zelf drie keer en kon weer rekenen op een foutloze defensie: 0-3.

De zelden scorende verdediger Filipe Luís uit Brazilië tekende voor de eerste treffer, nadat hij op links helemaal werd vrijgelaten en vanaf de rechterzijde werd bereikt door een andere verdediger, Juanfran. In de tweede helft sloegen de bezoekers genadeloos toe uit een counter. Antoine Griezmann vertrok vanaf de rand van buitenspel en bleef koel oog in oog met doelman Javi Varas. Op vrijwel identieke wijze en met dezelfde aangever (Koke) scoorde de Fransman ook de derde treffer.

In twintig competitiewedstrijden incasseerde Atlético Madrid tot dusver slechts acht tegentreffers, een clubrecord. De verdediging van concurrenten zoals FC Barcelona en Real Madrid werd respectievelijk vijftien en negentien keer verslagen.

Real snel klaar met Sporting Gijón
Real snel klaar met Sporting Gijón (Foto: ANP)