Skiester Rebensburg wint eindelijk weer, Drev na 15 jaar op podium

heywoodu

Alpineskiester Viktoria Rebensburg heeft na bijna drie jaar eindelijk weer eens een World Cup-wedstrijd gewonnen. In het Oostenrijkse Flachau was de Duitse onklopbaar op de reuzenslalom, haar eerste overwinning sinds ze op 20 januari 2013 in Cortina d'Ampezzo de super-G op haar naam schreef.

Na de eerste run ging de Sloveense Ana Drev verrassend aan de leiding. Ze maakt al sinds 2001 deel uit van het World Cup-circuit, maar kwam nog nooit verder dan een zevende plek, eerder deze winter. Rebensburg gaf slechts 0,04 seconden toe op Drev, terwijl de Oostenrijkse Eva-Maria Brem op 0,40 seconden de derde plek in handen nam. 

In de tweede manche maakte vooral Stephanie Brunner voor eigen publiek grote indruk. De jonge Oostenrijkse had een twintigste plek als beste resultaat in haar loopbaan, maar schopte het in Flachau uiteindelijk tot plek vijf. Federica Brignone wist haar vijfde plek te promoveren tot een derde positie, ten koste van een falende Lara Gut. Ook Brem viel terug tot achter Brignone, maar de top-2 bleef bovenaan. Rebensburg kende een geweldige run en daar kon Drev niet aan tippen, maar de tweede plek was na bijna vijftien jaar wel eindelijk haar eerste podium ooit.

In de World Cup bouwt Gut haar leiding een klein beetje uit, maar ze zal stevig balen van haar slechte tweede run, waarin ze van plek vier terugviel naar de negentiende plaats. Concurrente Lindsey Vonn viel uit en dus lag er een grote kans om te profiteren voor Gut. In het reuzenslalomklassement neemt Brem de leiding over van Gut.