Waterpoloërs strijdend ten onder tegen Spanje

Nattekat

De Nederlandse waterpolomannen hebben de poulefase niet af weten te sluiten met een overwinning. Zoals verwacht was Spanje een flinke maat te groot, maar van de verwachte overrompeling was geen sprake: Nederland wist vele kansen te benutten en Spanje kreeg weinig ruimte in de aanval. De wedstrijd eindigde met 15-4 (5-0, 2-1, 3-2, 5-1).

In het eerste deel van de wedstrijd was Spanje verreweg de sterkere ploeg. Ze kregen alle ruimte en profiteerden optimaal van fouten in de Nederlandse aanval. Het leek een kansloze missie te worden voor Oranje, dat na het eerste kwart 5-0 achter stond. De rest van de wedstrijd begon het spel van Nederland sterker te worden: er werden meer kansen gecreëerd en de verdediging zat potdicht. Spanje wist de voorsprong elk kwart wel met een punt uit te breiden, maar dit gebeurde zeker niet zonder strijd.

Tegen het einde van de wedstrijd begon Spanje zich te herpakken en opnieuw het sterke spel van de eerste periode te spelen. Nederland kon hier geen antwoord op geven, waardoor Spanje een flinke voorsprong kon opbouwen. Door de eerdere overwinning op Slowakije eindigt Nederland de poulefase op een derde plek. In de kruisfinales treffen ze wereldkampioen Kroatië, de nummer twee in poule B.

Waterpoloërs strijdend ten onder tegen Spanje (Pro Shots / Insidefoto)
Waterpoloërs strijdend ten onder tegen Spanje (Pro Shots / Insidefoto)