Positie Maldonado onder druk bij Renault

Peterselieman

De positie van Pastor Maldonado bij het Formule 1-team Renault staat onder druk. Volgens Autosport zijn leden van het Franse team in Venezuela om miljoenen euro's van sponsor PDVSA los te weken.

De situatie van beide partijen ligt behoorlijk gecompliseerd. Zo heeft in Venezuela president Nicolas Maduro de verkiezingen verloren en zijn de olieprijzen flink gedaald. Dit zorgt er mogelijk voor dat PDVSA geen trek meer heeft om de vele miljoenen voor het zitje van Maldonado op te hoesten.

Aan de zijde van het team is er veranderd dat niet langer Genii Capital de baas is, maar dat Renault de boel nu leidt. De Fransen willen een andere livery op de bolide hebben, herverdeling van de sponsorruimte en willen dat sponsoren hier in mee gaan.

Mocht PDVSA akkoord gaan, dan zal Maldonado in 2016 ook gewoon op de Formule 1-grid verschijnen. Gaan de Venezolanen dat dan zal Maldonado, ondanks een geldig contract, hoogstwaarschijnlijk aan de kant worden geschoven. De naam van de bij McLaren vertrokken Kevin Magnussen zingt in ieder geval al rond. De andere coureur van het team zal Joylon Palmer zijn.

Positie Maldonado onder druk bij Renault (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Positie Maldonado onder druk bij Renault (Pro Shots / Zuma Sports Wire)