Handbalwedstrijd Nederland - Spanje binnen dag uitverkocht

Nattekat

De kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016 tussen de Nederlandse handbalsters en Spanje was na slechts een dag al uitverkocht. Nog nooit eerder waren er zo veel kaarten voor een handbalwedstrijd verkocht, wat een teken is dat de handbalsters nog altijd erg populair zijn in Nederland. 

Oranje speelde in december een onverwachts sterk WK en wist zelfs de finale te bereiken, iets wat in Nederland zeker niet zomaar voorbij gegaan is. In totaal zullen 2200 toeschouwers de wedstrijd in Almere bijwonen. "Super om te merken dat er zoveel interesse is! En dat het handbal nu echt leeft in Nederland", reageert aanvoerster Danick Snelder op de grote belangstelling. "We hopen dit goede gevoel zo door te kunnen zetten en ook tegen Spanje weer een goede prestatie te leveren".

Nederland en Spanje staan momenteel gedeeld eerste in de kwalificatiepoule. Beide ploegen versloegen eerder Oostenrijk en Bulgarije, en vechten nu met elkaar uit wie groepswinnaar wordt. De twee landen treffen elkaar twee keer: 9 maart in Almere en kort daarna komt de return in Spanje.


Handbalwedstrijd Nederland - Spanje binnen dag uitverkocht (Pro Shots / Polfoto)
Handbalwedstrijd Nederland - Spanje binnen dag uitverkocht (Pro Shots / Polfoto)