Amiibo-game Mini Mario & Friends komt naar Wii U en 3DS

Nathan (Noppie2000)

Sinds de introductie van amiibo heeft Nintendo er al miljoenen verkocht. De figuren, gebaseerd op de Nintendo-personages, spelen extra's vrij in diverse game, terwijl je ze ook kunt trainen in weer andere games. 

Nintendo blijft bezig om amiibo zo breed mogelijk in te zetten. De volgende zet is de aankondiging van Mini Mario & Friends, het zevende deel in de Mario vs. Donkey Kong-serie. Door amiibo in te scannen, kun je deze gebruiken in de game. Compatibele amiibo zijn Mario, Luigi, Peach, Toad, Donkey Kong, Diddy Kong, Rosalina, Yoshi, Bowser en Bowser Jr. Overige amiibo kun je ook gebruiken, maar dan krijg je de beschikking over generieke robot 'Mini Spec.'

Elk amiibo-personage heeft zijn eigen vaardigheid. Zo kan Peach tijdelijk zweven, terwijl mini Mario wall jumps kan gebruiken. Met deze speciale vaardigheden zijn geheime uitgangen te bereiken, die nieuwe levels vrijspelen. In totaal kent de game ruim zestig stages.

Mini Mario & Friends verschijnt 28 januari voor Nintendo 3DS en Nintendo Wii U in Japan. Een release voor het Westen is nog niet bevestigd.

Gameplay begint om 0:56