Arsenal en Chelsea laten punten liggen

Maarten (rubbereend)

Interim-coach Guus Hiddink heeft woensdagavond met Chelsea twee punten laten liggen in de Premier League. De Londense topclub gaf op eigen veld tegen West Bromwich Albion twee keer een voorsprong uit handen: 2-2.

Voor de thuisploeg kwamen César Azpilicueta en Gareth McAuley (eigen doel) tot scoren. Graig Gardner bracht na ruim een half uur de eerste gelijkmaker van de bezoekers op zijn naam. James McClean redde in de 86e minuut een punt voor West Bromwich Albion: 2-2.

Chelsea belandde door het gelijkspel op 24 punten en bleef onder in de middenmoot hangen. Hiddink is nog wel ongeslagen in zijn tweede termijn als coach bij de regerende landskampioen.

Southampton

Trainer Ronald Koeman behaalde na drie nederlagen op rij, inclusief de FA Cup, een belangrijke thuiszege op Watford (2-0). Shane Long en Dusan Tadic brachten de treffers op hun naam. Virgil van Dijk en Jordy Clasie waren basisspelers bij Southampton. Doelman Maarten Stekelenburg ontbrak door een blessure.

In de strijd tegen degradatie behaalde Sunderland een knappe zege bij Swansea City: 2-4. Jermain Defoe was de grote man bij de bezoekers. Hij scoorde drie keer. Patrick van Aanholt nam de tweede treffer van de winnende ploeg voor zijn rekening.

Nummer drie Manchester City kwam thuis tegen Everton niet verder dan 0-0.

Arsenal

Koploper Arsenal woensdagavond de overwinning verspeeld. De ploeg van Arsène Wenger moest bij Liverpool na een enerverend duel genoegen nemen met 3-3. Het laatste doelpunt viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd en kwam namens de thuisploeg op naam van Joe Allen.

Liverpool kwam dankzij twee treffers van Roberto Firmino in de eerste helft twee keer op voorsprong. Door doelpunten van Aaron Ramsey en Olivier Giroud kon Arsenal toch nog met een gelijke stand (2-2) gaan rusten. Na de pauze leek opnieuw Giroud zijn ploeg aan de zege te helpen. Allen zorgde echter in de slotfase alsnog voor een jubelstemming op Anfield: 3-3.

Nummer twee Leicester City behaalde bij nummer vier Tottenham Hotspur een krappe zege (0-1). Robert Huth maakte in de 83e minuut het doelpunt. Leicester kwam in punten op gelijke hoogte met Arsenal, dat dankzij een beter doelsaldo nog wel aan de leiding bleef.

Chelsea laat punten liggen
Chelsea laat punten liggen (Foto: ANP)