Heroes Reborn stopt na eerste seizoen

Peter Breuls

De terugkeer van Heroes, dat in 2010 na vier seizoenen werd geannuleerd door de Amerikaanse tv-zender NBC, is slechts van korte duur geweest. Als volgende week de finale van het eerste seizoen van Heroes Reborn, zoals de revival heet, wordt uitgezonden, is dat ook meteen de laatste aflevering van de serie.

Heroes Reborn is niet daadwerkelijk geannuleerd: de serie was niet bedoeld om meer dan één seizoen door te gaan. Dit bevestigde Rob Greenblatt, topman bij NBC, in een gesprek tijdens de Television Critics Association perstour. "Dat was altijd het plan, tenzij Tim [Kring, bedenker van Heroes, red] op een dag wakker zou worden en denken 'Oh, ik heb nog een hoofdstuk dat ik kan vertellen.' Maar ik denk dat we een beetje bij het einde van de wereld zijn aangekomen," aldus Greenblatt.

De Heroes-revival lijkt onderdeel te zijn van een nieuwe trend in televisieland: het laten terugkeren van tv-series voor een extra ereronde. FOX deed dit in 2014 met 24: Live Another Day, dat een verkort extra seizoen van 24 was en doet het later deze maand opnieuw met een zesdelige miniserie die het verhaal van The X-Files voortzet. Eerder bracht Netflix de sitcom Arrested Development, dat in 2006 na drie seizoenen was geannuleerd, weer terug voor een vierde seizoen in 2013.

Heroes Reborn is nog niet in Nederland te zien; de revival van The X-Files start op 28 januari op de Nederlandse FOX met een dubbele aflevering.

Heroes Reborn promo