Kees Koolen definitief uit de Dakar

Nattekat

Quadrijder Kees Koolen is definitef uit de Dakar Rally, zo heeft zijn team Maxxis Super B bevestigd. Tijdens de negende etappe kreeg de Nederlander te maken met motorproblemen, waardoor hij de etappe vanaf een vierde plek moest opgeven. Hij en zijn snelle service op de quad, Bastiaan Twilhaar, waren niet in staat om het probleem te verhelpen. Omdat het tijdens een marathonstage gebeurde, kon ook zijn team het probleem niet oplossen.

Voor Koolen is het de tweede keer op rij dat hij zijn quad niet aan de finish weet te brengen. Vorig jaar moest hij op de zesde dag al opgeven vanwege een gebroken krukas. Het jaar ervoor schreef hij in de truck nog geschiedenis door de eerste deelnemer aan de Dakar ooit te zijn die in alle vier de categorieën de finish heeft gehaald.

Van stoppen is nog geen sprake, want ook volgend jaar wilt hij weer op de quad aan de start staan: "Het is jammer, maar zo gaat dat in de Dakar Rally", zei Koolen na de negende etappe. "Volgend jaar ben ik er zeker weer bij op een quad."

 

This is Dakar Rally... Too bad, the adventure of our quad driver Kees Koolen ended during the 2nd marathon stage. He had...

Geplaatst door Maxxis Super B Dakarteam op woensdag 13 januari 2016