Man. United laat overwinning in Newcastle uit handen glippen

Boris (borisz)

Manchester United heeft in de slotfase twee punten uit handen gegeven. Na een enerverend voetbalgevecht stond er na 90 minuten 3-3 op het bord. Paul Dummett bracht in de laatste minuut de thuisploeg op gelijke hoogte.

Voor zowel Newcastle United als Manchester United gaat het dit seizoen nog niet op rolletjes. De ploeg van Steve McClaren verblijft nog altijd in de degradatiezone, terwijl Louis van Gaal week in week uit zijn ploeg niet draaiende krijgt. Met veel Nederlanders in de lappenmand of in de dug-out gingen beide ploegen op St. James' Park op jacht naar de broodnodige punten.

Newcastle United begon fel aan het duel en had het merendeel van het balbezit. Echter was het veel te voorzichtig, en verloor het de bal zodra de bal naar voren werd gezocht. Manchester United wachtte in de openingsfase af, en kreeg voor het eerst dit seizoen eindelijk eens een vroege meevaller. Uit de corner van Daley Blind kon Marouane Fellaini inkoppen, en trof Mbemba op de arm in het duel. Mike Dean wees na acht minuten al naar de stip, een strenge doch rechtvaardige beslissing. Opnieuw ging Wayne Rooney achter de bal staan en benutte het buitenkansje; 0-1.

Na de vroege goal was het één richtings verkeer op St. James' Park. Het was United dat het spel maakte en enkele goede kansen kreeg via onder meer Martial en Rooney. Na een half uur spelen werd de eerste kans genoteerd voor de thuisploeg, en dat was meteen een hele grote. Ayoze Perez legde de bal mooi klaar voor Georginio Wijnaldum, maar die schoof de bal tegen de benen van David De Gea aan.

The Red Devils zette daarna aan. In de omschakeling werden de bezoekers erg gevaarlijk en na veertig minuten spelen verdubbelde United de voorsprong. Rooney werd weggestuurd en behield in de zestien het overzicht. Jesse Lingaard was goed meegekomen en kreeg via een mooi hakballetje van Rooney de bal op een presenteerblaadje. Het talent faalde niet en zette zijn ploeg op 2-0.

Newcastle United ging echter niet bij de pakken neer zitten. Luttele minuten na de 2-0 van United gaf de thuisploeg een tegentoot. De bal naar voren werd gezocht en de kopsterke Mitrovic wist het duel van Fellaini een keer te winnen. De Serviër wist de bal goed terug te leggen op Wijnaldum die oog in oog met De Gea niet faalde. De Nederlander schoof de bal beheerst in de rechterhoek; 2-1.

Tot de thee bleef de stand onveranderd, maar McClaren had overduidelijk klare taal gesproken in de kleedkamer. Newcastle United kwam uitstekend uit de kleedkamer en had de volledige controle in het eerste kwartier van de tweede helft. Na zeventig minuten voetballen wierp Chris Smalling zijn Servische tegenstander tegen de grond waarna de scheidsrechter opnieuw een penalty gaf. Mitrovic ging zelf achter de bal staan en liet David de Gea opnieuw vissen; 2-2.

Newcastle United had nog altijd het betere van het spel, maar uiteindelijk was het United dat met nog tien minuten op de klok de voorsprong pakte. Memphis Depay, inmiddels in het veld gekomen, ging zijn actie aan mag zag zijn inzet gekraakt worden. De rebound kwam echter voor de voeten voor Rooney die bal hard in de verre hoek schoot; 2-3. Het leek daarmee gedaan, maar niets was minder waar. Newcastle United voelde dat het meer verdiende en zette nog een keer aan. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Paul Dummett. Deze haalde hard uit en scoorde, weliswaar via Chris Smalling, op mooie wijze de gelijkmaker; 3-3. United gooide er vervolgens nog een slotoffensief uit, maar het mocht niet baten voor de ploeg van Louis van Gaal. Aan een remise hebben beide ploegen eigenlijk niets, maar een goede wedstrijd was het zeker wel.