Martin voegt klassiekers toe aan programma

Maarten (rubbereend)

De Duitse tijdritspecialist Tony Martin gaat in 2016 iets anders proberen. Voor het eerst in acht jaar verschijnt de dertigjarige wielrenner weer eens aan de start van de Vlaamse kasseienkoersen.

"Ik wil nieuwe dingen proberen. Daarom ben ik met de ploegleiding overeengekomen dat ik me ga voorbereiden op de Belgische klassiekers. Ik zal de gebruikelijke wedstrijden afwisselen met eendagskoersen. Ik ben opgenomen in de ploeg voor Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. Als alles goed gaat, hoop ik daarna ook deel uit te maken van het team voor Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix", zegt Martin woensdag op de site van zijn Belgische ploeg Etixx-QuickStep. "Ik wil mezelf testen en zien hoever ik kan komen in dat soort wedstrijden. Ik hoop er vooral nuttig te zijn voor mijn teamgenoten en ervaring op te doen."

Een belangrijk doel voor Martin in 2016 is het wereldkampioenschap tijdrijden. Verder wil hij weer een rit winnen in de Ronde van Frankrijk. Over deelname aan de Olympische Spelen in Rio vertelde hij woensdag niks.

Martin voegt klassiekers toe aan programma
Martin voegt klassiekers toe aan programma (Foto: ANP)