Boogerd krijgt twee jaar dopingschorsing, weg als ploegleider

heywoodu

Oud-wielrenner Michael Boogerd is eindelijk geschorst voor zijn dopinggebruik. De 43-jarige Hagenaar bekende bijna drie jaar geleden al jarenlang doping gebruikt te hebben, maar van een schorsing kwam het maar niet. Wereldwielerbond UCI heeft nu dan eindelijk wat het wilde: een tweejarige schorsing voor de dopeur, die tegenwoordig door het leven ging als ploegleider bij het Nederlandse Team Roompot. 

Die baan zal Boogerd op moeten geven, zo maakte het team op de site bekend. "Michael was er vanaf het begin bij en was zeer belangrijk bij het begeleiden van jonge Nederlandse renners. Hij heeft er heel veel energie in gestoken om aan die jonge talenten te leren wat het is om in deze, gelukkig andere tijd, beroepsrenner te zijn", aldus teammanager Michael Zijlaard, daarmee doelende op de zoveelste periode waarin men zegt dat er nu écht minder doping gebruikt wordt. "Boogerd's negatieve ervaringen hebben juist als motivatie gediend om onze renners hun sport met passie en vooral schoon te laten beleven."

Boogerd wordt geschorst voor het gebruiken van doping, niet voor het faciliteren van doping aan anderen. Onder meer getuigenissen van voormalig teamgenoten bij Rabobank deden hem na lange tijd dan eindelijk de das om.