ADO wacht nog steeds op Chinees geld

Maarten (rubbereend)

ADO Den Haag wacht nog altijd op een betaling van 3,7 miljoen euro van de Chinese eigenaar United Vansen. Op een eerder gestelde datum van 5 januari was het geld niet gestort op de rekening van de Haagse eredvisieclub. "De betaling heeft inderdaad opnieuw vertraging opgelopen, maar van paniek is geen sprake. Er is geen ruzie met de Chinese eigenaar en we zijn ook gewoon in gesprek", laat een woordvoerder van de club woensdag weten.

ADO meldde in december nog dat de club na constructief overleg met de grootaandeelhouder uit de financiële zorgen was en een meer dan sluitende begroting voor het lopende seizoen kon aanbieden. Daar was de miljoenenbetaling onderdeel van. "We gingen er op dat moment vanuit dat het geld er vlak na de jaarwisseling zou zijn. Dat is niet het geval, dus zoekt de club nu naar een oplossing, want we moeten wel verder. Als het Chinese geld er niet is, moeten we onze eigen broek ophouden."

De woordvoerder benadrukt dat ADO de grootaandeelhouder niet kan verplichten te betalen. "United Vansen is de eigenaar van ADO. De club is in Chinese handen en dat blijft zo. We blijven in contact met United Vansen en gaan er nog steeds vanuit dat de betaling binnenkomt. We stellen alleen geen deadlines meer."

ADO wacht nog steeds op Chinees geld
ADO wacht nog steeds op Chinees geld (Foto: ANP)