Loeb wint ook derde etappe Dakar

Nattekat

Sebastien Loeb heeft ook de derde etappe van de Dakar als snelste afgesloten, de Fransman bleef Carlos Sainz en Nasser Al-Attiyah met bijna anderhalve minuut voor. Bernhard ten Brinke eindigde net als gisteren als achtste, op iets minder dan vier minuten achterstand.

Net als gisteren stond er geen maat op Sebastien Loeb. Carlos Sainz leek opnieuw de enige die het hem lastig kon maken, maar de Spanjaard raakte naarmate de etappe vorderde steeds verder achter. Even leek de Qataar Al-Attiyah nog voor een stunt te zorgen door tussen de twee laatste waypoints dertig seconden ten opzichte van Loeb goed te maken, maar aan het eind van de proef verloor hij veel tijd.

Voor Erik van Loon was het een etappe om snel te vergeten. De mini-coureur leek op weg naar een top tien-klassering, maar slechts twaalf kilometer voor het einde schoot hij rechtdoor een ravijn in. Met de hulp van de vele aanwezige toeschouwers lukte het om terug op de baan te komen, maar er ging wel een kwartier verloren.

Tim Coronel kende een betere dag. Na gisteren door de modder regelmatig naast de baan te hebben gestaan, kende hij vandaag een probleemloze dag en finishte hij als 69e, op 38 minuten van Loeb. Voor zijn broer Tom verliep de dag moeizamer. Hij raakte steeds verder achter zijn teamgenoot en heeft tegen het einde van de etappe lange tijd stilgestaan. 

Loeb wint ook derde etappe Dakar (Pro Shots / Dppi)
Al-Attiyah was de best geklasseerde mini (Pro Shots / Dppi)